Friluftsliv Hverdagen

Fjellet venter

Forrige fredag ankom jeg Stavanger, og er nå hjemme en ukes tid for å slappe av og også nyte fjellet. Senere i dag drar jeg til fjells og skal tilbringe noen netter på Preikestolen og Kjerag. Jeg skal samle inn data til masteroppgaven og håper jeg kan få så mange turister som mulig til å svare på en spørreundersøkelse. Og ikke minst har jeg planer om å fylle opp minnekortene mine med flotte landskapsbilder og videoklipp fra turene.

Søsteren min har fri i morgen, så da blir hun med første natten. Det blir fint å ha litt selskap deler av turen, for det blir meg, kameraet, og noe lesestoff ellers. Og Kvikk Lunsj, så klart.

Det er meldt utrolig fint vær i dag og i morgen (bank i bordet). Jeg håper virkelig det varer, slik at jeg får noen flotte landskapsbilder til oppgaven. Jeg har nemlig planer om å skrive ut tre store bilder til utstillingen vi skal ha i London i september. Ett bilde fra hver tur.

 

Preikestolen og Kjerag venter.

 

Det føles utrolig deilig å være borte fra travle London for en liten stund

Det er så fredelig her hjemme på Bryne. Jeg hører nesten aldri trafikk utenfor huset, og det lukter ikke eksos når jeg åpner vinduet på rommet før jeg legger meg. Og det skal bli enda deiligere å virkelig få kjenne på freden oppe i fjellet. Dette har jeg sett frem til helt siden jeg bestemte meg for hva jeg skulle skrive masteroppgave om. Neste måned venter Trolltunga. Der har jeg aldri vært før, så den turen seg jeg virkelig frem til også.

 

 


 

THE MOUNTAIN AWAITS: I’m home in Norway this week, and heading to the mountains today to collect data for my Master’s thesis. I’m hoping that a good bunch of tourists will take their time to answer a questionnaire. Plus, I’m planning on filling up my memory cards with spectacular landscape shots and video clips. 

I’ll be staying in a tent for a few nights. My sister’s coming with me the first night, and I’m excited about having some company parts of the trip. Otherwise, it’ll be me, my camera, and a book. And the Norwegian hiking snack Kvikk Lunsj, of course.  

I’m excited about staying in a tent and enjoying the peacefulness of the mountains. The weather forecast is looking amazing so far. I’m crossing my fingers that it’ll stay that way.

LagreLagre

Ragnhild Utne er en fotograf, kommunikasjonsdesigner og guide bosatt i Longyearbyen. Hun har en bachelorgrad i fotografi fra RMIT University, Australia, og en mastergrad i kommunikasjonsdesign fra University of the Arts London.

3 Kommentarer

 • Renate

  Det høres idyllisk og fint ut! Og det å komme hjem til frisk luft og stillhet – det er utrolig deilig.

  Svar
  • Ragnhild Utne

   Nå er jeg tilbake i London og savner virkelig fjelluften og stillheten. Ser frem til Trolltunga om to uker nå :)

   Svar
 • Preikestolen — Ragnhild Utne

  […] Mitt eventyr til Preikestolen og Kjerag er over for denne gang. Vi ankom Preikestolen sent onsdag kveld og fikk derfor omtrent hele steinen for oss selv. Forholdene var fantastiske og lyset likeså. Det var magisk! […]

  Svar

Legg igjen en kommentar