Reise

Av sted til København

Jeg har tilbrakt deler av uken i London (virkeligheten kalte). Jeg savner derimot nettene i telt og freden i fjellet. Det kjører stadig høylytte motorsykler i gaten utenfor og politibiler med enda høyere sirener. Derfor er det nå like så greit at jeg forlater denne byen i helgen for en annen perle av en by. Nå er jeg på vei til København for å treffe min søster. Når Ryanair tilbyr flyvninger for £50 tur-retur, kan man ikke si “nei takk” til en liten avkobling i en av favorittbyene mine.

Det er lenge siden sist jeg dro til København. Forrige tur var også faktisk med samme søster (jeg har flere). Den gang greide jeg å glemme kameraet mitt hjemme. Du kan tenke deg hvor dramatisk det ble. Utrolig nok ordnet det seg, og en venninne av en annen søster skulle tilfeldigvis til København og kunne ta det med. Det ordner seg for snille piker, er det ikke slik? Jeg liker å tro det, i hvert fall. Historien fikk ikke gjenta seg, så jeg trippelsjekket at kameraet lå i kofferten min da jeg forlot hjemmet mitt i London i dag.

 

København, Danmark
En av favorittgatene i København, Læderstræde, fra min forrige tur i 2013

Jeg ser virkelig frem til en skandinavisk helg med “smørrebrød”, et glass vin i Nyhavn, iste på Café Norden og vegetarisk buffet på RizRaz. Og ikke minst alt det andre København har å by på! Jeg lover at jeg skal komme hjem med minnekortet fullt av bilder som jeg skal dele med dere.

Har du noen København-tips? Kom gjerne med dem i kommentarfeltet!

 


 

OFF TO COPENHAGEN: I’ve spent parts of this week in London (reality called). Though, I’m missing those nights in a tent and the peace of the Norwegian mountains. Noisy motorcycles and police cars are always going through the street outside. So I’m escaping London for the weekend to meet my sister in Copenhagen. When Ryanir offers £50 return tickets, I couldn’t turn down a trip of this sort. 

Last time I went to Copenhagen, in 2013, I managed to leave my camera at my sister’s place. Luckily, a friend of another sister of mine would happen to be going to Copenhagen and was able to bring it. History could not repeat itself. I’ve triple checked that my camera is actually in my suitcase when I left my home in London this morning.

I’m really looking forward to a Scandinavian weekend with “smørrebrød”, a glass of wine in Nyhavn, ice tea at Café Norden, and vegetarian buffet at RizRaz. And everything else Copenhagen has to offer! I promise you that I will come home with a memory card full of images that I’ll be sharing with you.

Do you happen to have any good recommendations of things to do, see, and eat in Copenhagen? They are truly welcome. Comment below with you tips!

LagreLagreLagreLagre

Ragnhild Utne er en fotograf, kommunikasjonsdesigner og guide bosatt i Longyearbyen. Hun har en bachelorgrad i fotografi fra RMIT University, Australia, og en mastergrad i kommunikasjonsdesign fra University of the Arts London.

5 Kommentarer

 • Renate

  God tur <3

  Svar
 • Rebecca

  åååh, så fint! säg till om du vill ta en kaffe :)

  Svar
  • Ragnhild Utne

   Jeg skulle gjerne tatt en kaffe med deg, men det ble dessverre en kort tur denne gang. Håper det blir en København-tur på meg igjen om ikke lenge — da vil jeg gjerne treffes :D

   Svar
 • En helg i København — Ragnhild Utne

  […] kommer et innlegg fra helgeturen til København. Jeg skrev jo at jeg skulle ta mange bilder. Og bilder ble det. Det var utrolig fint å treffe min […]

  Svar

Legg igjen en kommentar