Reise

En helg i København

Her kommer et innlegg fra helgeturen til København. Jeg skrev jo at jeg skulle ta mange bilder. Og bilder ble det. Det var utrolig fint å treffe min søster igjen, som bor langt der oppe i nord i Longyearbyen. Jeg trengte virkelig en helg i Skandinavia, borte fra London. Jeg er så glad i maten og designen vi har der oppe i nord.

 

Vi har gått opp og ned Strøget altfor mange ganger, spist herlig mat til både lunsj og middag, og drukket vin på mange koselige steder.

Jeg har også fått en ny favorittbutikk. Notre Dame på Nørregade 7 har så utrolig masse fint til kjøkkenet. For noen år siden begynte jeg å ønske meg ting og tang til jul som jeg kan ta med meg den dagen jeg får meg eget sted å bo i Norge. Jeg kommer uten tvil til å handle inn noen kjøkkenting på Notre Dame neste gang jeg er i København. Må det ikke bli så altfor lenge til.

Her kommer et lite bildedryss fra helgeturen til København:

 

Street shopping street in Copenhagen, Denmark.
Strøget er en travel gate på sommerstid, men må alltid besøkes når vi er i København.
Café Norden i København, Strøget.
Café Norden drar vi alltid innom for å drikke hjemmelaget iste. Her bestilte jeg også en “liten” nachos som lett kunne deles mellom fire personer.
Plant at HAY design store on Street, Copenhagen
Fin plante på HAY.
Strøget shopping street in Copenhagen, Denmark.
Strøget.
Mother Italian pizza, Copenhagen, Denmark.
Den beste italienske pizzaen finner du hos Mother i Kødbyen. De har både inne- og uteservering. Perfekt når det er fint sommervær.
Arkitektur i København, Danmark.
Arkitekturen i København er så utrolig fin!
Ryanair, Copenhagen to London
Retur til London i solnedgangen.

 


 

A WEEKEND IN COPENHAGEN: Here’s a little blogpost from my weekend trip to Copenhagen. It was lovely seeing my sister again, who lives in Longyearbyen, far up north in Norway. I definitely needed a weekend away from London. I’m truly a fan of everything Scandinavian — everything from the food to the design. 

We walked up and down Strøget too many times and enjoyed lots of good food and wine. I’ve even found a new favourite shop for anything kitchen related: Notre Dame on Nørregade 7. I’ll definitely be travelling to Copenhagen again sometime soon just to purchase things for my future home (whenever that will be).

Ragnhild Utne er en fotograf, kommunikasjonsdesigner og guide bosatt i Longyearbyen. Hun har en bachelorgrad i fotografi fra RMIT University, Australia, og en mastergrad i kommunikasjonsdesign fra University of the Arts London.

Ingen kommentarer

Legg igjen en kommentar