Hverdagen London

En lykkelig masterstudent

Denne boken fra mamma lå og ventet på rommet mitt sist gang jeg var hjemme i Norge på ferie. Har jeg gitt uttrykk for å være en ulykkelig masterstudent da?

hvordan bli en lykkelig masterstudent silje bringsrud fekjær

Mange universiteter i utlandet har krav til at man har forberedt forskningsspørsmålet før man begynner. På intervju vil man ofte bli spurt om hva tanker man har gjort seg om oppgaven. Mitt universitet hadde ikke krav om det. Jeg var også en av få som ikke hadde intervju med skolen før jeg fikk skoleplass. Det gjorde jo selvfølgelig at jeg ikke følte presset om å ha mange tanker klare om hva masteren skulle inneholde. Det angret jeg sterkt på før jul, da jeg skulle begynne å skrive et ‘literature review’. Jeg ønsket å skrive om noe som har med sosiale medier å gjøre. I stedet satt jeg bom fast og det ble mye om alt og ingenting.

Ikke er det så lett å ha en veileder som har pushet veldig på at jeg skal gjøre noe innen foto. Med bachelor i foto fra Australia kan jeg forstå at han mener det er den tryggeste veien for meg å gå. Hadde jeg derimot villet ta en master i foto hadde jeg ikke søkt på kommunikasjonsdesign. Og det å finne noe man virkelig brenner for, og vil bruke flere måneder å jobbe med, er også utrolig viktig for å holde motivasjonen og skrive- og leselysten i sjakk.

Så nå har jeg endelig funnet ut hva jeg skal designe og skrive om! Jeg har også heldigvis fått veileder med på laget. Han virker faktisk like gira som meg. Alt jeg vil nevne så langt er at det vil dreie seg om friluftsliv, turisme, sosiale medier og infografikk — og foto. Kan du gjette deg frem til hva denne masterstudenten skal gjøre i sommer?

Har du planer om å studere master til høsten, kan jeg virkelig anbefale boken til Silje Bringsrud Fekjær. Den inneholder masse nyttig informasjon — fra forskningsspørsmål til arbeidet med masteroppgaven for å komme i mål.

 


 

A HAPPY MASTER’S STUDENTThis book was waiting in my bedroom last time I went home to Norway on a break (How to Become a Happy Master’s Student). Did I give the expression of being an unhappy student?

For a huge part of my MA degree, I’ve been struggling to find something that I really want to spend my time writing about for my final thesis. I wanted to write something about social media, but instead I always came up with ideas that were too broad.

Now I’ve finally found something that I’m really looking forward to spend my summer writing about. I can tell you so far that it will be about outdoor life, tourism, social media, infographics, and photography. Can you guess what this Master’s student will spend this summer doing?

 

LagreLagre

Ragnhild Utne er en fotograf, kommunikasjonsdesigner og guide bosatt i Longyearbyen. Hun har en bachelorgrad i fotografi fra RMIT University, Australia, og en mastergrad i kommunikasjonsdesign fra University of the Arts London.

3 Kommentarer

 • Kristine

  Høres ut som et skikkelig spennende prosjekt! :) Det er så gøy å skrive master når man har en plan og veit hva man holder på med, men tror det er nokså urealistisk å være lykkelig hele tida. :P Jeg tror i hvert fall jeg skal bli lykkelig når jeg omsider har levert!

  Svar
  • Ragnhild Utne

   Takk, Kristine! Ja, det er utrolig motiverende når man har en plan :)

   Nei, absolutt ikke — dessverre! Det er både oppturer og nedturer når man skrive master, og hodet koker i perioder. Det blir en rar, men utrolig god følelse å levere!

   Svar
 • Milla

  Åh, så spennanes. Glede meg te å hørra/se om prosjektet. Ønske deg masse lykke te ;)

  // Oj, tusen takk. Eg glede meg te å smaka på den. Den ser hvertfall god ut ;)

  Svar

Legg igjen en kommentar