Hverdagen Melbourne

End of April

På torsdag hadde vi fri fra skolen grunnet Anzac Day, så da dro jeg og to klassekamerater til et lite sted ca tre timer utenfor Melbourne. Vi skulle fotografere en fiskekonkurranse i Mulwala Lake i Yarrawonga. Jeg havnet i en båt i fire timer sammen to superhyggelige australiere. Mulwala Lake var tidligere land, så det står masse trær opp fra vannet, noe som gir mange interessante bilder. Vi sov i garderoben på en netball stadion og stod likeså greit opp kl 6 for å fotografere soloppgangen. Solnedgangen fikk vi med oss like før vi dro tilbake til Melbourne.

I dag dro Betzy og jeg opp i Melbournes høyeste bygning for å få se byen fra enn annen vinkel enn vi vanligvis gjør. Solnedgangen var fantastisk og det var byen når det ble mørkt også. Jeg kan vel si at jeg har fått mange bilder til noen av skoleoppgavene mine.

Dette må være det første ordentlige blogginnlegget jeg har postet siden jeg flyttet til Australia i midten av februar. Det har vært lite blogging, men jeg legger en del ut på Instagram om noen skulle være interesserte i å følge med der på hvordan livet er her nede.

Sånn ellers har jeg det helt fantastisk, men kjenner litt på hjemlengselen en gang i blant. Sånn er det vel den første perioden, regner jeg med. Folkene er så utrolig ålreite og hyggelige og skolen er kjempebra, så man kan omtrent ikke be om mer på et studiested.

// This must be my first proper blog post since moving to Melbourne in the middle of February. The school is great and the people even more! I went to Yarrawonga and Mulwala Lake on Anzac Day with a couple of classmates to photograph a competition in Cod fishing. I was on a boat with two Australians for about four hours just photographing and enjoying the Sun and the quiet surroundings. There were these weird trees everywhere in the water so I took heaps of photos for my location assignments at uni.

This evening I went with Betzy to the tallest building in Melbourne. The view was amazing and it was interesting and exciting seeing the city from a different angle than we usually do.

With a bit homesickness every once in a while, I’m liking Melbourne, uni, and especially the people so far! I couldn’t have asked for a better place to study!

LagreLagre

Ragnhild Utne er en fotograf, kommunikasjonsdesigner og guide bosatt i Longyearbyen. Hun har en bachelorgrad i fotografi fra RMIT University, Australia, og en mastergrad i kommunikasjonsdesign fra University of the Arts London.

6 Kommentarer

 • martine

  bildene dine er fantastiske.

  Svar
 • frida

  wow, stunning!

  Svar
 • AKP Photography

  Heilt utroligt nydelige bilder!!!! :D

  Svar
 • Jana

  i’m so in love with your blog and your photos !

  Svar
 • marthe

  Helt utrolig nydelige bilder :) Du er kjempeflink :)

  Svar
 • Helene

  // På bildene brukte jeg 50mm. Jeg forguder (som alle andre) min kjære 50mm. Jeg har også 85mm f/1,8, og bruker den nesten aldri. Er faktisk så lite fornøyd med den at jeg har vurdert å selge den. Kjempefin en sjelden gang når jeg trenger et nærbilde under en konsert eller noe. Men til portrettfotografering så oppleves den som for treg og fokusen lever noen ganger sitt eget liv. Har derimot også prøvd 85mm f/1,4 og forguder den, så hvis du skal kjøpe bør du heller spare til den, spesielt hvis du har D800, fordi på det kameraet kan man faktisk merke forskjell på billige og dyre objektiv. :)

  Om du uansett skulle gå for 85mm f/1,8 så kan du få kjøpe min, hehe, den er pent brukt! Har vært på filter helt fra starten av :)

  Svar

Legg igjen en kommentar