Design Hverdagen London

Jeg har levert masteroppgaven!

Kai Hansen Trykkeri masteroppgaven ragnhild utne masteroppgave master's thesis hiking norway

 

I går leverte jeg andre og siste del av masteroppgaven!

Jeg har jobbet beinhardt i hele sommer med både den teoretiske og praktiske delen av masteroppgaven. Det har vært utrolig givende! Ikke minst fordi jeg har vært på tre flotte turer i sommer (Preikestolen, Kjerag og Trolltunga), men også fordi jeg har lært mye om designfaget og virkelig kost meg med den valgfrie oppgaven innen kommunikasjonsdesign. Som med de fleste store oppgaver er det både oppturer og nedturer. Jeg har slitt meg gjennom noen tunge dager. Da jeg leverte den teoretiske delen for tre uker siden så jeg derimot lyst på det som måtte gjøres videre av praktisk arbeid. Den morsomste delen gjenstod.

 

Kai Hansen Trykkeri masteroppgaven ragnhild utne masteroppgave master's thesis hiking norway

 

Masteroppgaven er trykket som en bok med bilder fra turene og grafer fra spørreundersøkelsen

Det var forventet at vi designet masteroppgaven i henhold til prosjektet vårt. Vi måtte ikke lage en bok, men jeg ønsket å lage noe som jeg kan være stolt av og se tilbake på senere. Dette var også den beste måten å vise hvordan det er å oppholde seg i den norske fjellheimen gjennom bildene jeg har tatt. Sensorene vil jo ikke ha den samme forståelsen som vi nordmenn har.

 

Kai Hansen Trykkeri masteroppgaven ragnhild utne masteroppgave master's thesis hiking norway survey

Kai Hansen Trykkeri masteroppgaven ragnhild utne masteroppgave master's thesis hiking norway survey

Kai Hansen Trykkeri masteroppgaven ragnhild utne masteroppgave master's project hiking norway bochure

 

I den praktiske delen har jeg jobbet med ‘visual information’ eller ‘information design’

Oppgaven handler om hvordan visuell informasjon kan brukes til å forberede utenlandske turister bedre før de går i norske fjell, og da redusere antallet redningsaksjoner. Viktig informasjon turister burde få i forkant av en fjelltur har jeg vist gjennom ulike brosjyrer. Og da visuelt, slik at språkbarrierer ikke skal hindre turister i å være godt forberedt. Samtidig gis informasjon om det som forventes av utholdenhet.

I tillegg til brosjyrene har jeg laget en animasjon av en Instagram feed. Denne illustrerer hvordan også sosiale medier kan brukes til å forberede turister. Feeden inneholder videoklipp, bilder og bevegelsesgrafikk. Instagram-animasjonen deler jeg kanskje med dere senere. For øyeblikket sparer jeg den til utstillingen vår.

 

Kai Hansen Trykkeri masteroppgaven ragnhild utne masteroppgave master's project hiking norway bochure

Kai Hansen Trykkeri masteroppgaven ragnhild utne masteroppgave master's project hiking norway bochure

 

Jeg har valgt å lage personlige visittkort i stil med designet på masteroppgaven

utstillingen vil jeg legge visittkort ved arbeidet mitt. Navnet mitt vil da kunne forbindes med oppgaven gjennom designet, som illustrerer høydekurver. De kan også brukes i ettertid da designet er såpass diskré og kan oppfattes som ulike former, ikke bare høydekurver.

 

masteroppgaven ragnhild utne utnephoto elevation business cards design moo.com

masteroppgaven ragnhild utne utnephoto elevation business cards design moo.com

 


 

I’VE SUBMITTED MY MASTER’S PROJECT!: I’ve worked so hard over the summer months on both the theoretical and practical part of my Master’s project. It’s been so much fun! Not only because I’ve been on three wonderful hikes (Preikestolen, Kjerag, and Trolltunga), but also because I’ve learnt a heap about design and have absolutely enjoyed working on my chosen project. There’s however been heavier days where I’ve just wanted to quit, as I’m sure you can imagine. When I submitted my thesis three weeks ago, I was confident about what remained — which was definitely the most fun part!

I printed my thesis as a book. It wasn’t required of us, but I wanted to create something that I can look back at and be proud of. Creating a book with photos from my hikes was also the most effective way of showing how hiking in Norway actually looks like.

For the practical part of my project, I’ve worked with visual information. My project is about how visual information can be used in order to better prepare tourists for the Norwegian mountains, therefore reducing the number of mountain rescues. Important information has been showed through different brochures — but visually, so tourists are able to prepare despite any language barriers that might occur. Additionally, I’ve created an animation of an Instagram feed that shows how social media can be used to prepare tourists. I might share it with you later, but for now I’m saving it for our exhibition

LagreLagre

LagreLagre

LagreLagre

LagreLagre

LagreLagre

Ragnhild Utne er en fotograf, kommunikasjonsdesigner og guide bosatt i Longyearbyen. Hun har en bachelorgrad i fotografi fra RMIT University, Australia, og en mastergrad i kommunikasjonsdesign fra University of the Arts London.

15 Kommentarer

 • Rebecca

  alltså du är så himla grym! denna är ju magisk. grattis!

  Svar
 • Kristine

  Gratulerer! Det ser utrolig bra ut! Liker visittkortene òg skikkelig godt!

  Svar
 • Emma

  Wooow! Ser underbart fint ut!

  Svar
 • June

  Så utrolig stilig!

  Svar
 • Helene

  Så utrolig flink du er! Det ser virkelig gjennomført og helprofft ut :)

  Svar
  • Ragnhild Utne

   Tusen hjertelig takk, Helene! Jeg setter stor pris på kommentaren din :)

   Svar
 • frida

  legger meg i støvet, så u-t-r-o-l-i-g flott det ser ut! gratulerer! :D

  Svar
 • Lise-Marie

  For et utrolig kult og kreativt konspet! Skjønner jo at det er litt av poenget med det du har tatt master i – men likevel. Utrolig fint!

  Svar
  • Ragnhild Utne

   Tusen hjertelig takk, Lise-Marie! Gøy at konseptet faller i smak, selvfølgelig mulig å jobbe med noe som ikke interesserer alle også :)

   Svar
 • Graduation i London — Ragnhild Utne

  […] av gårde til London for å uteksamineres fra Ravensbourne. Jeg hadde fått resultatene mine på masteroppgaven en måned tidligere, og jeg frydet meg over å komme på graduation og få papirer på toppkarakter […]

  Svar

Legg igjen en kommentar