Hverdagen London

Magiske London

Mor og tante ble hele 60 år i slutten av juni. Det ble feiret i London med sightseeing, nydelig mat og litt shopping. Søsteren min bodde hjemme hos meg, mens jeg hev mor, tante og onkel inn i en Airbnb-leilighet. Det fungerer utrolig greit når det er flere enn to stykker som trenger soveplass, og man gjerne vil ha litt ekstra plass og mer enn en skrivepult og lesestol på rommet.

 

Vi besøkte vakre Regent Street, med Piccadilly Circus og Oxford Circus i hver ende.

Byen er utrolig travel på sommeren, og når været er så fint som det har vært i det siste, trekker også de lokale ut til gatene. Når solen titter frem, gjør det virkelig noe med folk — ikke bare oss nordmenn. De siste dagene har jeg følt meg som en turist i egen by. Jeg har tatt meg en lang pause fra masterskriving, og nytt sommerdagene sammen med familien.

Søndag dro familien hjem, unntatt søster som ble værende noen ekstra dager inntil vi skulle fly hjem sammen onsdag. Jeg har allerede begynt å flytte hjem eiendeler fra London, slik at det ikke blir så mye den dagen jeg flytter derifra. Derfor fikk jeg hjelp av søster til å bære all bagasjen fra hjemmet mitt i London til flytoget. Da vi hadde kommet oss til Heathrow Express-toget og ventet på at det skulle kjøre, får vi beskjed i høyttalerne at ingen tog går grunnet en feil på banen. Toget tar rundt 15 minutter, så vi måtte hive oss i en taxi som tar fire-fem ganger så lang tid i rushtiden. Selvfølgelig rakk vi ikke flyet når vi skulle sjekke inn bagasje. Søster hev seg avgårde på flyet med håndbagasje, og det ble en natt på hotell ved flyplassen for meg da dette var siste flyet for kvelden.

Dette må være første gang at jeg har hatt bruk for reiseforsikringen min. Fint å ha det når uhellet først er ute. Det var derimot utrolig uheldig med tanke på at vi skulle kjøre rett til Trolltunga på torsdag. Heldigvis har jeg noen ekstra dager hjemme og turen er nå vel overstått. I morgen reiser jeg ned til London igjen for å jobbe med masteroppgaven for fullt i de neste to månedene.

Tilbake til London-dagene med familien. Som vanlig gir jeg dere en haug med bilder som beskriver dagene bedre enn noe annet.

 

Piccadilly Circus i London, Storbritannia.
Piccadilly Circus med den flotte arkitekturen.
Cos på Regent Street, London, Storbritannia.
Cos på Regent Street. Gatene i London er utrolig travle på sommeren.
Salg på Cos, Regent Street, London, Storbritannia.
Nå er en fin tid å shoppe i London på, med salg i omtrent alle butikker.
Soho, London, Storbritannia.
Pause med bruschetta og friske drikker i Soho.
Regent Street og Oxford Street på Oxford Circus, London, Storbritannia.
Oxford Circus med fin arkitektur. Jeg er så glad i noen av bygningene i området her.
En typisk dobbeldekker på Regent Street i London, Storbritannia.
En typisk dobbeldekker på Regent Street.
Rosévin, oliven og brød i London, Storbritannia.
Rosévin, oliven og brød i solen i London. Det blir som regel mye gåing i en storby, så det er godt å sette seg ned i blant for en liten matpause.
Daylesford, Notting Hill, Storbritannia.
Daylesford i Notting Hill. Her har de utrolig god mat og selger masse flott frukt og grønt, melkeprodukter, pasta, sauser, og ting til hjemmet. Er du i London må du stikke innom her! Det er 5 minutter å gå fra travle Portobello Road Market i Notting Hill.
The Gherkin, Duck and Waffle, London, Storbritannia.
The Gherkin sett fra Duck and Waffle, en restaurant i 40. etasje.
Westfield Stratford City, London, Storbritannia.
Kaffepause med søster på Westfield, et gigantisk kjøpesenter i Stratford.
Frenchie, Covent Garden, London, Storbritannia.
Vi feiret mor og tantes 60-årsdag på Frenchie i Covent Garden. Utrolig god mat og hyggelige servitører.
Duck and Waffle, London, Storbritannia.
Sett vestover fra 40. etasje på Duck and Waffle.

 


 

MAGICAL LONDON: My mum and aunt turned 60 years old in the end of June. Their big day was celebrated in London with a few people from the family. My sister were staying with me, while I threw my mum, aunt, and uncle into an Airbnb apartment. Airbnb is genius when there are more than two people in need of a place to stay, and you’d like a little more space and more than just a desk and one chair as you usually get in a hotel room. 

The city is incredibly busy during the summer months. The weather’s been amazing the last weeks which means the locals are heading into central London as well. I’ve certainly felt like a tourist in my own city, taking a break for my Master’s and enjoying each day with the family. 

My mum, aunt, and uncle left London last Sunday, but my sister staid on until we were supposed to travel home to Norway together on Wednesday. Unfortunately for us, the Heathrow Express train was suspended as we were sitting on, waiting for it to depart. We jumped into a taxi, but missed luggage check-in. I had to get the next flight the morning after as I sent my sister home with her carry-on. It was quite unfortunate as we were planning on leaving for Trolltunga the next morning. Luckily, I have a few more days home, giving us enough time to complete the trip. I’m flying down to London again tomorrow and finish my Master’s over the next couple of months.

Ragnhild Utne er en fotograf, kommunikasjonsdesigner og guide bosatt i Longyearbyen. Hun har en bachelorgrad i fotografi fra RMIT University, Australia, og en mastergrad i kommunikasjonsdesign fra University of the Arts London.

6 Kommentarer

 • Kristine

  Nå fikk jeg lyst til å besøke London igjen! Så fint! Men så kjedelig å miste flyet – den følelsen er så kjip, når du innser at du er for seint ute. Bra det ordnet seg på et vis likevel.

  God tur tilbake og kos deg både med sommeren og med masterskrivinga!

  Svar
  • Ragnhild Utne

   Ja, det var toppen av uflaks, men godt det ordnet seg :)

   Tusen takk for det, Kristine!

   Svar
 • Siri

  Fint gjensyn og takk for hyggelige dager Ragnhild ! Hadde ikke blitt det samme uten deg som ledet oss til god mat og kjekke steder, og fant den supre leiligheten ! Jeg vil aldri glemme at jeg har rundet 60 . ?? Du er reisevant og lar deg ikke vippe av pinnen av “H-expressen” Lykke til med skriving av master , du har brukt sommeren godt ! Klem til deg ❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤

  Svar
  • Ragnhild Utne

   Takk, det samme, Siri! Utrolig hyggelig med besøk i storbyen :) Fin feiring ble det også! <3 Vi sees i september!

   Svar
 • Hanna F

  Du er en magiker bak kameraet!

  Svar

Legg igjen en kommentar