Hverdagen Svalbard

På nye eventyr

Siste perioden med masterskriving i London var utrolig motiverende. Ikke bare fordi jeg virkelig trivdes å jobbe med prosjektet mitt og visste at det snart gikk mot innlevering, men også fordi planene var klare for hva jeg skulle gjøre videre — et nytt eventyr ventet.

 

Med en altfor tung koffert flyttet jeg fra London forrige mandag

Tre nye kolli sto derimot klare hjemme og skulle flyttes nordover. Grytidlig onsdag morgen var jeg på min vei til Longyearbyen for mitt neste eventyr, og her skal jeg bo det kommende året. Drømmen om å bo i flott natur mellom fjellene i Longyearbyen har gått i oppfyllelse. Det sier seg vel kanskje selv at etter syv Svalbard-turer for å besøke min søster, har jeg fått en forkjærlighet for denne øygruppen helt nord i Norge.

For øyeblikket føles det som jeg er på ferie. Jeg bor hos min søster i 2 uker inntil jeg flytter inn i en annen leilighet. Da går det nok virkelig opp for meg at det er her jeg skal bo en god stund fremover. I mellomtiden koser jeg meg over tanken på å ha en livlig husky i hus som jeg daglig tar med på tur. Det er mulig at det er han som tar meg med på tur noen ganger også.

 

Det er helt spesielt å være en del av et lite samfunn i nord

Med rundt 2000 innbyggere i Longyearbyen er det en stor kontrast til storbylivet i London. Det skal bli så utrolig deilig at alt og alle er så nært. De mange timene brukt på å sitte på buss og bane i London kommer jeg ikke til å savne.

I dag begynte jeg å jobbe i min søsters og hennes venninnes interiørbutikk. Strengt tatt ikke karrierefremmende fra min utdannelses side (foruten at jeg har laget logoen til butikken), men livet er nå og man må gripe de mulighetene man får — og ikke minst ønsker —  og det er her nord jeg har lyst til å være.

Jeg har også fått en liten jobb som innholdsprodusent for Eplehjelp i Oslo — arbeid som kan gjøres fra sofakroken. Så nå er jeg en del av et lite knippe mennesker som jobber med innhold og søkemotoroptimalisering. Jeg gleder meg over å jobbe med disse folkene!

Nå ser jeg frem til snøen kommer og Svalbard blir seende slik ut. Jeg kan nesten ikke vente med å dele flere bilder med dere!

 

Eventyr, Longyearbyen, Svalbard, Norway.

 


 

ON NEW ADVENTURES: The last couple of months in London working on my Master’s was incredibly motivating. Not only because I enjoyed working on my project and knew that the submission day was getting closer, but also because my plans were set for what would happen afterwards.

I left London last Monday with an overweight suitcase. Three suitcases were however waiting for me back home and ready to be moved up north in Norway. Early Wednesday morning I was on my way to Svalbard and another adventure. I’ll be living up here for the coming year. It’s a dream come true! It’s going to be so magical always being surrounded by epic nature and beautiful mountains. 

At the moment, it feels like I’m on a holiday. I’m staying with my sister for a couple of weeks until I move into another apartment. I’m sure it’ll feel less of a holiday once I get settled in there. For now I’m enjoying the thought of living with a lively husky that I can take out for walks several times a day. 

I started working in my sister’s interior shop today. Not really career enhancing from my educational perspective, but this is how I’d like to spend the next year. I seized the opportunity. I also got a little side job as a content writer for a company in Oslo working to educate people in Apple products. I’ll be working closely with a tiny group of people, which I’m incredibly excited about! We’re creating content and optimising it for search engines.

Now I can’t wait for the snow to fall and Svalbard will be looking like the image above. I can’t wait to share more images with you from my life up north!

LagreLagre

Ragnhild Utne er en fotograf, kommunikasjonsdesigner og guide bosatt i Longyearbyen. Hun har en bachelorgrad i fotografi fra RMIT University, Australia, og en mastergrad i kommunikasjonsdesign fra University of the Arts London.

10 Kommentarer

 • Synne

  Åååh, så superspennende! Jeg har vært på Svalbard én gang, og syntes det var et veldig stemningsfullt sted og et veldig trivelig lokalsamfunn. Jeg syntes sov at overgangen fra London til Lillestrøm var stor da jeg flyttet tilbake for et år siden, men dette blir jo en ekstra stor omveltning, hoho! Håper du vil stortrives!

  Svar
  • Ragnhild Utne

   Ja, det er helt spesielt å være her oppe. Det kan omtrent ikke sammenlignes med noe annet. Folk er så utrolig hyggelige også! :)
   Bare å komme hjem til Norge er en overgang, haha! Tusen takk, Synne! :)

   Svar
 • Caroline

  Omg, så spennende! Gleder meg til å følge med videre!

  Svar
 • Kristine

  åh, så utrolig spennende! Litt av en overgang, men det høres overhodet ikke verst ut! Svalbard har jeg drømt om jeg òg, men har hittil aldri kommet meg dit. Gleder meg til å følge med på nye eventyr!

  Svar
  • Ragnhild Utne

   Jeg har troen på at dette blir den beste overgangen noensinne — det skal bli så utrolig avslappende. Skulle du plutselig ta turen opp hit, let me know! :)

   Svar
 • frida

  så utrolig spennende, nyyyyyt!

  Svar
 • Renate

  Åh, så fint <3 Tenk å bo på slike steder! Og gratulerer med jobbene!

  Svar
  • Ragnhild Utne

   Det er noe for seg selv og i tillegg veldig avslappende :) Tusen takk, Renate!

   Svar

Legg igjen en kommentar