Friluftsliv

Preikestolen

Mitt eventyr til Preikestolen og Kjerag er over for denne gang. Vi ankom Preikestolen sent onsdag kveld og fikk derfor omtrent hele steinen for oss selv. Forholdene var fantastiske og lyset likeså. Det var magisk!

Det var derimot utrolig tungt å bære på en tung sekk opp de bratte trappene og bakkene til toppen. Det er ikke alltid lett å være fotograf når kamera med tung optikk, stativ og ekstra batterier skal være med på tur. Pluss et mindre kamera. Jeg er likevel alltid takknemlig i ettertid for at jeg har tatt det med meg, for når jeg skal se bildene på stor skjerm duger ikke mobilen. Jeg vurderer å legge alt av tur- og kamerautstyr tilbake i sekken for å veie den. Det hadde ikke forundret meg om den veide over 20 kg.

 

Preikestolen, Pulpit Rock hiking

Preikestolen, Pulpit Rock hiking

Preikestolen, Pulpit Rock hiking

 

Utrolig nok har jeg overvunnet frykten min for høyder

Sist gang jeg var på Preikestolen med mamma, satt vi klistret inntil fjellveggen lengst borte fra kanten. Denne gangen ville jeg ha et bilde av meg selv ute på kanten, så jeg lovet meg selv at jeg ikke skulle se ned for å slippe “suget” — og det virket! Det hjalp jo også på psyken at det ikke var noe vind der oppe.

 

Preikestolen, Pulpit Rock hiking by sunset

Preikestolen, Pulpit Rock hiking. Nikon D810

 

Det var utrolig fint med selskap den første turen

Søsteren min ble med til Preikestolen. Vi vurderte en stund å sove under åpen himmel, helt til knotten angrep oss. Det var en kamp vi tapte. Det var ingen tvil om at det lureste vi kunne gjøre var å stenge oss inne i teltet. Jeg kan telle godt over 50 stikk på kroppen nå.

Da vi gikk ned fra fjellet dagen etter, innså vi hvor lure vi var som gikk opp sent kvelden i forveien. Det krydde med turister som ville opp i det fine været. Vi måtte stå i kø noen av de smale partiene på stien for å komme oss ned. Tenker du deg til Preikestolen i sommer kan jeg virkelig anbefale at du går opp så sent som mulig. Sommerlyset vil være med deg uansett hvilket klokkeslett du går opp, og lyset er også garantert bedre for bilder. Norsk sommer er uten tvil spesielt!

 

Preikestolen, Pulpit Rock hiking. Helsport tent.

ALFA Footwear, Preikestolen, WALK QUEEN ADVANCE GTX W 2017

 


 

PREIKESTOLEN/ PULPIT ROCK: My hikes to Preikestolen and Kjerag are now over. My sister and I, who came with on the first trip, arrived Preikestolen late Wednesday night. The conditions and lighting were magical. I was carrying a heavy backpack with all my hiking and camera equipped, and hated myself for it at certain times. But once I’m home after travelling and look at the photos on a bigger screen, I’m always grateful I bring it with me. It wouldn’t surprise me if the backpack weighed more than 20 kg.

The last few days up in the mountains, I’ve overcome my fear of heights. Last time I went to Preikestolen with my mum, we sat as far away from the edge as possible. This time, I promised myself that I would walk out on the edge, but not be looking down — and it worked!

We could have slept under the open sky, until the midges startet attacking us. There was no doubt we had to put up our tent to escape them. I can count over 50 bites on my body right now. 

If you’re considering hiking up here in summer, I can recommend you to walk up as late as possible. During the day, there’s an incredible amount of tourists walking up, and you’ll have to queue at certain areas. And the perks of hiking in Norway is that you’ll have bright summer nights anyway! And good lighting for photos!

LagreLagreLagreLagre

Ragnhild Utne er en fotograf, kommunikasjonsdesigner og guide bosatt i Longyearbyen. Hun har en bachelorgrad i fotografi fra RMIT University, Australia, og en mastergrad i kommunikasjonsdesign fra University of the Arts London.

6 Kommentarer

 • frida

  kan ikke si annet enn at jeg e-l-s-k-e-r disse bildene, og at det ser helt amazing ut!

  Svar
  • Ragnhild Utne

   Tusen, tusen takk, Frida! Det er vanskelig å overgå landskapsbildene dine, men vi var absolutt heldig med kveldslyset på turen! :)

   Svar
 • Kristine

  Helt fantastisk!
  Og så fin veien opp ser ut! Ser liksom ikke så mange bilder av den :P

  Svar
  • Ragnhild Utne

   Tusen takk, Kristine! Du sier noe der! Det er som regel kun Preikestolen vi ser på bilder. Sherpaene har gjort en innmari god jobb med å legge stener opp til platået, så det var en fryd å gå :)

   Svar
 • June

  Åh, magiske bilder!

  Svar

Legg igjen en kommentar