Hverdagen London

Studiefrie dager i London

Med master-innlevering for en god uke siden, medfulgte også en hyggelig helg i London med studiefrie dager

Jeg måtte flytte ut av leiligheten fredag morgen, dagen før innlevering. Derfor kom like så greit mamma til London slik at jeg hadde et sted å bo da fristen nærmet seg. Da masteroppgaven var innlevert kunne vi hygge oss i London før vi dro hjem sammen mandag kveld.

 

Studiefrie dager, Covent Garden, London city, United Kingdom

 

Vi har noen faste favorittsteder i London som vi alltid stikker innom

Covent Garden er en soleklar favoritt, og man slipper støyen fra trafikken. Samtidig besøkte vi noen nye steder — som ikke heller jeg har besøkt tidligere. Det var vel strengt tatt på tide at jeg kom meg til Borough Market, som byr på mer enn jeg forestilte meg. Ikke minst var været også utrolig deilig, som gjør byvandringen ekstra fin.

 

Borough Market, London Bridge, United Kingdom

 

Vi hev oss selvfølgelig på turistbølgen

Rosévin nært Piccadilly Circus, shopping på Oxford Street og — en ny opplevelse — London Eye med utsikt over Big Ben i solnedgangen. Vi hev oss på en rød buss for å rekke bookingen til Londone Eye i kveldingen. På veien kjørte vi forbi Charing Cross og Theresa Mays Downing Street 10, før vi suste forbi Big Ben og over Westminster Bridge.

 

Charing Cross, London City, United Kingdom

 

Det er noe helt spesielt å se storbyen fra London Eye

Byen som har vært hjemmet mitt det siste året, og som har overgått forventningene jeg hadde før avreise. Derimot liker jeg meg bedre på bakkenivå mellom flotte bygninger.

 

Coca Cola London Eye, Westminster, London, United Kingdom

Westminster, London, Big Ben, London Eye

 

Lyset var magisk da vi steg ut av London Eye

Jeg følte nesten at jeg var på tivoli da jeg så opp på pariserhjulet. Det er en nokså kostbar tur, men noe man gjerne vil oppleve kun én gang. Det var verdt turen.

 

Studiefrie dager, London Eye, Westminster, London

Kari Utne London Eye, Westminster, United Kingdom

 

Afternoon Tea er nesten obligatorisk når man er i Storbritannia

Dette har stått på ‘to-do’-listen min omtrent siden jeg flyttet til London i fjor. Siden jeg flytter hjemover om kort tid var det altså på tide å booke Afternoon Tea. Vi valgte jo selvfølgelig Sketch i Soho, som byr på fascinerende interiør i rosa farger og utallige tegninger på veggene. De kunne også by på klassisk live-musikk. Samtidig feiret vi levert masteroppgave med Champagne — også den rosa, selvfølgelig.

 

Sketch Afternoon Tea, London, Soho, United Kingdom

 

Jeg begynner å få dårlig tid til å krysse av ting på denne ‘to-do’-listen min

Kew Gardens fikk derimot sitt første besøk. Det var deilig med et lite avbrekk fra storbyen. I tillegg fant vi også et fint bakeri i Kew, hvor de serverer pizza. Det var en avslappet avslutning før tunge kofferter og sykkel ble med til flyplassen, og Bryne ventet for en ukes tid. Nå er jeg derimot tilbake i London for et par uker før andre eventyr venter.

 

Kew Gardens, London, United Kingdom

Kew Gardens, London, United Kingdom

 


 

STUDY-FREE DAYS IN LONDON: A day prior to submitting my Master’s at the start of September, I had to move out of the student accommodation. So my mum came to London and we staid at a hotel together. After submission, we enjoyed a weekend in London before flying home Monday evening. We visited some of our favourite places, like Covent Garden, but also went to places we haven’t been to before. Borough Market, London Eye, and Kew Gardens were on our to-do list.

As my life in London is going towards an end, Afternoon Tea was a must. We booked a table at Sketch where the interior is quite fascinating. With pink furniture, classic live music, and a huge number of sketches on the walls, it was definitely worth a visit. And we celebrated my Master’s submission with pink Champagne. 

LagreLagre

LagreLagre

Ragnhild Utne er en fotograf, kommunikasjonsdesigner og guide bosatt i Longyearbyen. Hun har en bachelorgrad i fotografi fra RMIT University, Australia, og en mastergrad i kommunikasjonsdesign fra University of the Arts London.

1 kommentar

  • Elin

    Kew Gardens og Covent Garden må jeg besøke neste gang jeg skal til London. Jeg har bare vært i London en gang, men elsket byen ved første øyekast. London Eye hadde vært spennende å prøvd en gang. Men jeg har høydeskrekk, så vet ikke helt… He he.

    Svar

Legg igjen en kommentar